לביבות פפנאש
לביבות נהדרות על מצע שמנת חמוצה שעושות כבוד למטבח הרומני
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: חיה דר
המרכיבים ל 13 לביבות:
- 250 גרם גבינת כנען 5% תנובה
- 150 גרם קמח תופח
- 1/4 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס סוכר
- כפית תמצית וניל משובחת
- שמן קנולה לטיגון
להגשה:
- שמנת חמוצה
- מרמלדת דובדבנים (עם חתיכות דובדבנים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את הגבינה, הביצים, סוכרים ותמצית הוניל.
-
02.
בקערה נפרדת מנפים את 150 גרם הקמח התופח ומוסיפים אותו אל הגבינה.
-
03.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
04.
מכינים קערית עם הקמח הנוסף, מקמחים את הידיים יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה/פרגמנט.
-
05.
יוצקים שמן למחבת כסנטימטר ומחממים.
-
06.
מטגנים את הלביבות משני צידיהן עד הזהבה ואז מוציאים לנייר סופג.
-
07.
הרכבת המנה: מניחים לביבה חמה על מצע של שמנת חמוצה ומטפטפים מרמלדה מעל.
הכנת? כאן מדרגים