זלוביא – לחם כורדי מטוגן
זלוביא כורדית – מתכון מסורתי מהבית. זלוביא כורדית קלאסית, בדיוק כמו פעם. בצק שמרים עשיר עם חמאה, גבינה לבנה ועראק שמעניק אווריריות ומונע ספיגת שמן. לאחר התפחה, מרדדים את הכדורים לצורת אליפסה, מטגנים עד זהוב ומצפים בסוכר. תוצאה רכה, מתוקה ומלאת נוסטלגיה – וכמיטב המסורת, גם מושלמת לשלוח לשכנים ולמשפחה.
המרכיבים ל 20 מנות:
- כוס וחצי מים או חלב - 360 גרם
- 2 כפות גדושות שמרים טריים - 25 גרם
- קילו קמח לבן
- גביע גבינה לבנה 5% או 9% תנובה
- כוס סוכר - 200 גרם
- חצי חבילה חמאה תנובה - 100 גרם
- 2 כפות עראק - 20 גרם (אפשר כל משקה אלכוהול 40%)
- כף מלח 20 גרם
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכי פשוט בעולם - כל המרכיבים לפי רשימת המצרכים נכנסים לקערה של המיקסר ולשים במשך 10 דק׳ בדיוק על מהירות איטית עם וו לישה או 12 דק׳ עם הידיים.
-
02.
מכסים בניילון נצמד עד להכפלת נפח - בערך שעתיים.
-
03.
לאחר מכן מורידים את האוויר מהבצק, ומחלקים ל-20 חתיכות לא חייב שווים - מי שרוצה שווה פשוט לשקול את הבצק ולחלק.
-
04.
מכדררים את הבצק ואת הכדורים מניחים למנוחה במגשים מרופדים קמח ומכסים למשך חצי שעה.
-
05.
במקביל מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז) על אש בינונית - למדויקים 160 ועד 170 מעלות.
-
06.
רגע לפני הטיגון מותחים את כדור הבצק לצורת אליפה ומניחים בשמן עד לצבע זהוב.
-
07.
ברגע שמוכן מעבירים לצלחת עמוקה לציפוי בסוכר.
-
08.
המסורת היא לא רק להכין לבני הבית אלה לשלוח לכל האהובים עליכם - שכנים, חברים, משפחה רחוקה ואהובים אחרים.
-
09.
חג שמח!