מתכון אמפנדס תירס וגבינה בולגרית | השף הלבן

אמפנדס תירס וגבינה בולגרית

מתכון נפלא של בני סיידא למאפה הדרום אמריקאי הטעים

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אמפנדס תירס וגבינה בולגרית

המרכיבים ל30 מנות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרי שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן
  • 300 גרם תירס משומר מסונן
  • 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק פרט למים. מפעילים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים 10 דקות לבצק אחיד ולא דביק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה מכסים בניילון ניצמד ומתפיחים שעה וחצי. לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.

  • 03.

    להכנת המלית: ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את התירס המסונן ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח ובפלפל.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 – 12 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג.

  • 05.

    מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים עד להזהבה מגישים חם. ניתן לאפות במקום לטגן- במידה ואופים יש למרוח מעל האמפנדס ביצה ולהכניס לתנור ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות (עד ההשחמה).

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(465)