קציצות קינואה, טופו ופלפלים קלויים | השף הלבן

קציצות קינואה, טופו ופלפלים קלויים

קציצות טבעוניות נפלאות ועשירות בטעמים. בקלות אפשר גם לקחת לפיקניק, יום או למשרד

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות קינואה, טופו ופלפלים קלויים
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל10 קציצות:

  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1/2 כוס קינואה (1 כוס קינואה מבושלת)
  • 1 פלפל אדום
  • 2 כפות חמאת בוטנים/טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • זסט מ-1 לימון (אופציונלי)
  • 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה (אופציונלי)
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

        מבשלים את הקינואה ב-1 כוס מים, עד שהמים נספגים ומתאדים.

  • 02.

        שורפים את הפלפל על אש גלויה מכל הצדדים, מכניסים לשקית וסוגרים ל- 5 דקות. מוציאים, מקלפים ומרוקנים את הזרעים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

        מניחים בקערת מעבד מזון את חתיכות הטופו, הקינואה, הפלפל ומעבדים בפולסים עד איחוד החומרים. מוסיפים את חמאת הבוטנים או טחינה, מלח, פלפל, זסט הלימון והכוסברה וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת דביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 04.

        מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל רצוי, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

  • 05.

        מגישים מיד לצד סלט ירוק, או שומרים בכלי אטום במקרר.הערות:•    הקציצות יוצאות פיקנטיות פלוס. אם לא אוהבים חריף, אפשר להשתמש בטופו בטעם טבעי.•    אפשר לאפות את הקציצות ב-180 מעלות עד להשחמה. יש להפוך באמצע האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)