קונכיות פסטה במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות
מנת פסטה נפלאה עם תוספות טעימות. התוצאה מנצחת!
המרכיבים ל4:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות דק
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים ומגורר דק
- 1/2 גביע ממרח סויה בטעם טבעי "תנובה"
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית עלי תימין
- 30 קונכיות פסטה (בערך 1/3 קופסה)
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמרי בירה
- 1/4 כוס פירורי לחם
- עלי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
בודקים כמה קונכיות נכנסות לתבנית שמשתמשים בה, ומבשלים את הכמות הזו של הפסטה לפי הוראות היצרן, כ- 90% מהזמן המצוין על גבי האריזה. מסננים.
-
02.
מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, מערבים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הטופו, מתבלים וממשיכים לטגן יחד עוד 4-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת את ממרח הסויה. מערבבים הכל היטב.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
04.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים כולל התבלינים ומעבירים לתבנית האפייה.
-
05.
ממלאים את הקונכיות בתערובת הפטריות עם הטופו.
-
06.
מניחים את הקונכיות הממולאות בתוך הרוטב ואופים כ-15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מכינים את הפרמזן הטבעוני: מערבבים בקערה קטנה יחד את שמרי הבירה ופירורי הלחם.
-
08.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמזן הטבעוני ועלי התימין ומגישים.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום או פיקנטי.