קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת | השף הלבן

קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת

איזו מנה ראשונה מושלמת! קוביות דג נפלאות עם סוכריות דלעת – דרך מושלמת לפתוח את השנה

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל4 מנות:

לסלמון -
  • 400 גרם פילה סלמון (יחידה אחת) נקי ללא עור
  • 400 גרם מלח גס
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
לקרם גזר וזינגר –
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
סוכריות דלעת –
  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 1.5/1.5 ס"מ
  • 40 גרם סוכר
  • כף שמן זית
  • קורט אניס טחון
ציפס בטטה –
  • 1/2 בטטה קלופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הסלמון:

  • 02.

    מערבבים את המלח, סוכר והכוסברה.

  • 03.

    מניחים את הסלמון בתבנית ומצפים אותו בכל צדדיו בתערובת המלח והסוכר.

  • 04.

    מכסים ומכניסים במקרר ל5 שעות.

  • 05.

    לאחר מכן מגרדים בעזרת היד את המלח והסוכר, לא לשטוף.

  • 06.

    חותכים לקוביות בגודל

  • 07.

    5/

  • 08.

    5 ס"מ.קרם גזר:

  • 09.

    מבשלים במים עד ריכוך מלא.

  • 10.

    טוחנים יחד עם הג'ינג'ר בבלנדר.סוכריות דלעת:

  • 11.

    במחבת מטגנים את קוביות הדלעת עד השכמה.

  • 12.

    מוסיפים את הסוכר ומקרמלים.

  • 13.

    בסוף מוסיפים את האניס הטחון.ציפס בטטה:

  • 14.

    חותכים את הבטטה בעזרת קולפן.

  • 15.

    מסדרים על גבי תבנית עם ניר אפיה ומכניסים לתנור על 140 מעלות עד אשר הבטטה מתייבשת כשעתיים.צילחות:

  • 16.

    בעזרת כף מורחים שלוש מריחות של קרם גזר.

  • 17.

    מניחים את קוביות הסלמון בקצה הקרם.

  • 18.

    מניחים את קוביות הדלעת.

  • 19.

    משעינים את הציפס על הקוביות.טיפ השף:הכבישה  שומרת על מרקמו העסיסי של הדג, מדגישה את צבעו ומעניקה נימוחות וטעמים מאוזנים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)