סלמון וולינגטון חגיגי - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סלמון וולינגטון חגיגי

החגים מתקרבים? האורחים כבר בדרך? קבלו מתכון חגיגי בהשראת הביף וולינגטון המפורסם: בגרסה שלנו, נתח סלמון עטוף בעלי תרד ומחליף את מילוי הבשר הקלאסי

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון וולינגטון חגיגי
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל מאפה אחד:

  • 1/2 בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 פילה סלמון "דגי תנובה" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
  • 6 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 3 כוסות עלי תרד ניו זילנדי
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • קצח
  • מלח גס
להגשה:
  • סלט ירוק
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 02.

    מסדרים במרכז הבצק לאורכו עלי תרד כך שירפדו את התחתית של הדג

  • 03.

    מורידים את העור מפילה הסלמון

  • 04.

    מורחים על צד אחד של נתח סלמון 3 כפות עגבניות מיובשות ומניחים על שכבת התרד

  • 05.

    מורחים על חלקו העליון של נתח הסלמון 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות ומסדרים מעל את יתרת כמות עלי התרד

  • 06.

    חורצים רצועות ברוחב 2 ס"מ לאורך הבצק משני הצדדים ומצליבים כל 2 רצועות באלכסון מעל הדג. חוזרים על הפעולה עד שהדג מכוסה

  • 07.

    מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מלח גס, שומשום וקצח.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 09.

    מגישים לצד סלט ירוק. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.