סלמון ברוטב צ'ילי-ליים של רובי מיכאל | השף הלבן

סלמון ברוטב צ'ילי-ליים של רובי מיכאל

למאפה החגיגי הזה לא ציפיתם. רובי מיכאל מציג: סלמון עסיסי ברוטב חריף-חמוץ על בצק עלים פריך שמתאים במיוחד לשולחן החג. שנה טובה!

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב צ'ילי-ליים של רובי מיכאל
צילום: רובי מיכאל עיצוב: רובי מיכאל

המרכיבים ל כ-8 סועדים:

  • ½1 קילו פילה סלמון 100% דג של תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • כף צ׳ילי גרוס
  • כף מלח דק
  • כף שטוחה שום גבישי
  • צרור כוסברה
לרוטב צ׳ילי מתוק ביתי:
  • מיץ טרי מ-8 ליים
  • כוס סוכר
  • ½ כפית מלח
  • גרידת ליים מ-2 ליים
  • 2 כפות גדושות קורנלפור
  • ½ כוס מים קרים
  • כף גדושה צ׳ילי גרוס
להגשה:
  • קוביות בצק עלים מעדנות
  • נענע קצוצה
  • שום קונפי
  • צ׳ילי טרי
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    על נייר אפייה מניחים את הסלמון, מורחים שמן זית ומפזרים את התבלינים באופן שווה.

  • 03.

    מניחים את צרור הכוסברה לצידי הדג ועוטפים בעזרת 6 ניירות אפייה ולאחר מכן בעטיפה עבה של נייר כסף.

  • 04.

    מכניסים לתנור למשך 25 דק׳

  • 05.

    מכבים את התנור ומשאירים 15 דק׳ למנוחה בתוך התנור.

  • 06.

    בזמן שהדג בתנור מכינים את הרוטב - מגרדים 2 ליים, סוחטים 8 ליים ושופכים את המיץ לסיר יחד עם סוכר, מלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.

  • 07.

    מוסיפים את גרידת הלימון, מערבבים קורנלפור ומים קרים בכלי נפרד ושופכים פנימה.

  • 08.

    ברגע שהרוטב הפך לשקוף שוב מנמיכים לאש הכי נמוכה בגז, מוסיפים צ׳ילי גרוס ומערבבים במשך 20 דק׳ על מנת לקבלת רוטב מצומצם וסמיך.

  • 09.

    מרכיבים את המנה, על ריבוע בצק עלים או עלה חסה מניחים פרוסות סלמון, 2 שיני שום קונפי, פרוסת צ׳ילי טרי, כף של רוטב ומפזרים נענע קצוצה מעל.

  • 10.

    אוכלים בתיאבון. חג שמח!

הידעת?

** ניתן להגיש על עלי חסה למי שלא רוצה בצק עלים

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.