תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון
ירכי עוף עסיסיים ברוטב לימון ובצידו תחתיות ארטישוק צלויות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (800 גרם)
- 6 כפות שמן זית
- 8 ירכי עוף "עוף תנובה"
- 0.25 כוס מיץ לימון טרי
- 5 פרוסות דקות לימון טרי
- 12 שיני שום כתוש
- 3 גבעולי רוזמרין טרי או 2 כפיות אורגאנו יבש
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את תחתיות הארטישוק וחוצים כל תחתית. מחממים שמן במחבת ומטגנים את התחתיות עד להזהבה ומניחים בצד.
-
02.
מערבבים בקערה את העוף עם מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ופרוסות הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת חום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 50 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים את הרדיד וצולים בגריל במשך 20 דקות או עד שהעוף משחים.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את העוף מהתנור, מוסיפים את חצאי הארטישוק ומערבבים עם הרוטב.
-
05.
מניחים את העוף מעל הארטישוק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ומחממים כ- 10 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים