מתכון תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון | השף הלבן

תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון

ירכי עוף עסיסיים ברוטב לימון ובצידו תחתיות ארטישוק צלויות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (800 גרם)
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 ירכי עוף "עוף תנובה"
  • 0.25 כוס מיץ לימון טרי
  • 5 פרוסות דקות לימון טרי
  • 12 שיני שום כתוש
  • 3 גבעולי רוזמרין טרי או 2 כפיות אורגאנו יבש
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את תחתיות הארטישוק וחוצים כל תחתית. מחממים שמן במחבת ומטגנים את התחתיות עד להזהבה ומניחים בצד.

  • 02.

    מערבבים בקערה את העוף עם מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ופרוסות הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת חום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 50 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 03.

    מסירים את הרדיד וצולים בגריל במשך 20 דקות או עד שהעוף משחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוציאים את העוף מהתנור, מוסיפים את חצאי הארטישוק ומערבבים עם הרוטב.

  • 05.

    מניחים את העוף מעל הארטישוק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ומחממים כ- 10 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(69)