מתכון תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון | השף הלבן

תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון

ירכי עוף עסיסיים ברוטב לימון ובצידו תחתיות ארטישוק צלויות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (800 גרם)
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 ירכי עוף "עוף תנובה"
  • 0.25 כוס מיץ לימון טרי
  • 5 פרוסות דקות לימון טרי
  • 12 שיני שום כתוש
  • 3 גבעולי רוזמרין טרי או 2 כפיות אורגאנו יבש
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את תחתיות הארטישוק וחוצים כל תחתית. מחממים שמן במחבת ומטגנים את התחתיות עד להזהבה ומניחים בצד.

  • 02.

    מערבבים בקערה את העוף עם מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ופרוסות הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת חום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 50 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 03.

    מסירים את הרדיד וצולים בגריל במשך 20 דקות או עד שהעוף משחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוציאים את העוף מהתנור, מוסיפים את חצאי הארטישוק ומערבבים עם הרוטב.

  • 05.

    מניחים את העוף מעל הארטישוק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ומחממים כ- 10 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(70)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.