תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום
מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר
המרכיבים ל 6:
- 1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת, סנפרוסט
- 3 כפות שמן זית
- 650 גרם כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ, "אדום אדום"
- 3 ראשי שום ירוק טרי (עם הגבעולים), ראש השום חצוי לרוחב והגבעולים חתוכים גס
- 2 כוסות יין לבן
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד להשחמה, כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים את הבשר, מוסיפים לאותו סיר את ראשי וגבעולי השום ומטגנים מעל להבה בינונית 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומחזירים לסיר את הבשר והנוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח.
-
04.
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומבשלים 4 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת אך נשארת בצבע ירוק בוהק. מגישים למרכז השולחן.
טיימר מופעל