תבשיל בשר וחומוס – משביע ומזין | השף הלבן

תבשיל בשר וחומוס

תבשיל עשיר בבשר עם רוטב טעים. ארוחת צהריים נהדרת וממש לא מסובכת להכנה

מאת: שפית ליטל ארזי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל בשר וחומוס
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 כוסות חומוס יבש
  • 1200 גרם בשר שפונדרה "אדום- אדום"
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לילה קודם לכן להשרות את החומוס היבש בקערה עמוקה עם מים. למחרת, לסנן את המים ולהעביר את החומוס לסיר גדול, ולהוסיף 9 כוסות מים. לבשל על אש בינונית כ- 40 דקות עד שהחומוס כמעט מוכן.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    יש לחתוך את בשר השפונדרה לקוביות, ובתוך סיר בינוני עם מעט שמן יש לצרוב את הבשר ואת העצמות מכל הצדדים, ולהוריד לקערה. רצוי לעשות את שלב זה במספר פעמים, בשביל לא להעמיס את המחבת עם בשר.

  • 03.

    כשסיימנו לצרוב את בשר, יש לטגן באותו סיר את הבצל, כאשר הבצל מקבל מעט צבע יש להוסיף את השום, הפפריקה המתוקה, חריפה והפלפל השחור. אחרי ערבוב קל, יש להוסיף את קוביות הבשר והעצמות, לערבב בשנית. להוסיף לסיר 3 כוסות מים רותחים ועל אש גבוהה להגיע לרתיחה. כשהמים רותחים יש להוריד לאש נמוכה ולהמשיך בבישול הבשר כ- 60 דקות, עד התרככות הבשר.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    להוסיף את תוכן סיר הבשר לסיר עם החומוס, להוסיף את המלח והרסק עגבניות, לערבב היטב, לסגור את מכסה הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-שעתיים.

  • 05.

    להוריד את מכסה הסיר, ועל אש גבוהה להמשיך בבישול כ- 20 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(809)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.