תבשיל בשר וחומוס
תבשיל עשיר בבשר עם רוטב טעים. ארוחת צהריים נהדרת וממש לא מסובכת להכנה

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 כוסות חומוס יבש
- 1200 גרם בשר שפונדרה "אדום- אדום"
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
לילה קודם לכן להשרות את החומוס היבש בקערה עמוקה עם מים. למחרת, לסנן את המים ולהעביר את החומוס לסיר גדול, ולהוסיף 9 כוסות מים. לבשל על אש בינונית כ- 40 דקות עד שהחומוס כמעט מוכן.
טיימר מופעל
-
02.
יש לחתוך את בשר השפונדרה לקוביות, ובתוך סיר בינוני עם מעט שמן יש לצרוב את הבשר ואת העצמות מכל הצדדים, ולהוריד לקערה. רצוי לעשות את שלב זה במספר פעמים, בשביל לא להעמיס את המחבת עם בשר.
-
03.
כשסיימנו לצרוב את בשר, יש לטגן באותו סיר את הבצל, כאשר הבצל מקבל מעט צבע יש להוסיף את השום, הפפריקה המתוקה, חריפה והפלפל השחור. אחרי ערבוב קל, יש להוסיף את קוביות הבשר והעצמות, לערבב בשנית. להוסיף לסיר 3 כוסות מים רותחים ועל אש גבוהה להגיע לרתיחה. כשהמים רותחים יש להוריד לאש נמוכה ולהמשיך בבישול הבשר כ- 60 דקות, עד התרככות הבשר.
טיימר מופעל
-
04.
להוסיף את תוכן סיר הבשר לסיר עם החומוס, להוסיף את המלח והרסק עגבניות, לערבב היטב, לסגור את מכסה הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-שעתיים.
-
05.
להוריד את מכסה הסיר, ועל אש גבוהה להמשיך בבישול כ- 20 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.
טיימר מופעל