שיפודי בשר
הכי קליל עם החבר'ה או כשכל המשפחה מגיעה, ארוחה שהיא בילוי
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים למתכון להכנת 8 שיפודים:
- 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
- 1כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית סוכר
- חופן גדול לחם יבש מושרה במים וסחוט
- 2 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה טרייה
- 1 שן שום בינונית כתושה
- 1 ביצה
רכיבים לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 כפות שומשום
- 2 כפות סויה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- קורט מלח
- 1/2 כפית סוכר
רכיבים להרכבת השיפוד:
- קוביות לחם מכל סוג שהוא (לחם מעט יבש בן מספר ימים) 2X2 ס"מ
- קוביות בצל יבש / סגול 2X2 ס"מ
- קוביות פלפלים בצבעים שונים
- עגבניות שרי
רכיבים לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 כפות שומשום
- 2 כפות סויה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- קורט מלח
- 1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל רכיבי הבשר לתערובת אחידה.
-
02.
מחלקים את התערובת ל 16 חלקים שווים ויוצרים קציצות בצורת קבאב.
-
03.
מכינים שיפודים כשעל כל שיפוד 2 קציצות וביניהן קוביות לחם וירקות.
-
04.
מצננים במקרר כשעה לפני הצלייה על האש.
-
05.
לצלייה על האש : מניחים את השיפודים על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את השיפודים מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.
-
06.
מסירים מהאש ומוזגים מייד מהרוטב לאורך השיפוד. (יש לערבב היטב את הרוטב לפנישמוזגים על השיפוד). מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים