שוורמה פרגיות בפיתה - 10 דקות עבודה | השף הלבן

שוורמה פרגיות בפיתה

ארוחת צהריים מעולה ב-10 דקות עבודה (לקטנים ולגדולים!). יחד עם טחינה וסלט מתקבלת ארוחה כיפית ומזינה במיוחד .

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
: שוורמה פרגיות בפיתה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 1/2 ק"ג פרגיות (כרעיים ללא עצמות ועור) "תנובה" חתוכות לפיסות של כ 3 ס"מ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית חוויג'
  • 1/2 כפית בהראט או פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף חצוי ופרוס דק
  • להגשה: 6 חצאי פיתות + טחינה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים את נתחי הפרגית על צלחת או מגש, בוזקים תבלינים ומערבבים בידיים כך שכל הנתחים יצופו.

  • 02.

    מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מסיתים את הבצל לצד המחבת ומוסיפים פרגיות. מפזרים אותן במחבת, מטגנים 3 דקות ולאחר שצד אחד משחים הופכים לצד השני. מטגנים 2 דקות נוספות עד שהפרגיות עשויות גם מבפנים, מערבבים עם הבצל, מטגנים חצי דקה נוספת ומוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    קוצצים את הפרגיות גס, ממלאים חצאי פיתות ומגישים עם טחינה וסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.