שוורמה פרגיות בפיתה
ארוחת צהריים מעולה ב-10 דקות עבודה (לקטנים ולגדולים!). יחד עם טחינה וסלט מתקבלת ארוחה כיפית ומזינה במיוחד .
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 6:
- 1/2 ק"ג פרגיות (כרעיים ללא עצמות ועור) "תנובה" חתוכות לפיסות של כ 3 ס"מ
- 1 כפית כמון
- 1 כפית חוויג'
- 1/2 כפית בהראט או פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף חצוי ופרוס דק
- להגשה: 6 חצאי פיתות + טחינה
הוראות הכנה:
-
01.
מפזרים את נתחי הפרגית על צלחת או מגש, בוזקים תבלינים ומערבבים בידיים כך שכל הנתחים יצופו.
-
02.
מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מסיתים את הבצל לצד המחבת ומוסיפים פרגיות. מפזרים אותן במחבת, מטגנים 3 דקות ולאחר שצד אחד משחים הופכים לצד השני. מטגנים 2 דקות נוספות עד שהפרגיות עשויות גם מבפנים, מערבבים עם הבצל, מטגנים חצי דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
קוצצים את הפרגיות גס, ממלאים חצאי פיתות ומגישים עם טחינה וסלט.
הכנת? כאן מדרגים