רוסטביף מנתח כף על מצע של תפוחים וסילאן | השף הלבן

רוסטביף מנתח כף על מצע של תפוחים וסילאן

מנה חגיגית שמגישים שמכינים בקלות ותעשה לכם את החג

מאת: אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף מנתח כף על מצע של תפוחים וסילאן

המרכיבים ל 6:

  • נתח כף עגל "אדום אדום" במשקל של כ- 1.5 ק"ג
  • פלפל גרוס
  • 4 ענפי טימין
  • 6 כפות שמן זית
  • 12 יח' בצלי שלוט קלופים
  • 6 תפוחים גדולים חתוכים לרבעים
  • 7 כפות סילאן
  • כוס וחצי אגוזים קצוצים
להגשה
  • אורז לבן מוכן
  • גפרורי שקדים מטוגנים להשחמה

הוראות הכנה:

  • 01.

    (אם משתמשים בחבושים - חולטים במים רותחים את החבושים לרבע שעה לריכוך קל )

  • 02.

    משמנים את הנתח מתבלים וצורבים במחבת משני צידיו עד להשחמה, מניחים את בצלי השלוט והתפוחים על תבנית הצלייה ומעל את נתח הכף, צולים כשלושת רבעי שעה בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות לדרגת מידיום (לדרגת מידיום וול להוסיף עוד 10 דקות).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

     כאשר מסתיימת הצלייה מקררים את הנתח מס' דקות, מורחים את כל צדדיו בסילאן תמרים בעזרת מברשת ומפזרים מעל את האגוזים.  

  • 04.

    ממתינים כ- 15 דקות, פורסים ומגישים לצד האורז הלבן והשקדים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.