מתכון קבב מזרחי | השף הלבן

קבב מזרחי

מנה טעימה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קבב מזרחי

המרכיבים למתכון להכנת 10 קציצות קבב:

  • 1 מגש בשר טחון אדום-אדום (0.5 ק"ג)
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 50 גרם צנובר קצוץ גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    זמן הכנה לפני בישול 10 דקות, זמן טיגון או צלייה בהתאם למידת ההכנה הרצויה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מערבבים את כל רכיבי הבשר לתערובת אחידה.

  • 03.

    מכינים 10 קציצות קבאב מאורכות ומצננים במקרר (לכשעה לפני הצלייה על האש).

  • 04.

    לטיגון: מוזגים כ 4 כפות שמן למחבת חם (רצוי במחבת עם תחתית עבה) ומטגנים על להבה בינונית גבוהה עד לקבלת השחמה יפה מ - 2 הצדדים.

  • 05.

    לצלייה על האש: מניחים את הקבאב על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את הקבאב מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה. מגישים חם עם הרוטב ליד.

הכנת? כאן מדרגים
(361)