צלעות כבש עם טנזיה מרוקאית
יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון המשפחתי הסודי שלה לצלעות טלה עם טנזיה מרוקאית. קבלו את המנה העיקרית שלכם לארוחת החג!

המרכיבים ל 4:
- שמן לטיגון
- 2 חבילות של צלעות טלה "אדום אדום" (סה"כ 8 צלעות)
- 1/2 קילו משמשים מיובשים
- 1/2 קילו שזיפים מיובשים
- 350 גרם צימוקים לבנים
- 200 גרם אגוזי מלך
- 150 גרם שקדים קלופים
- 2 בצלים גדולים
- 2 כוסות סוכר
- כפית קינמון
- חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית זנגוויל
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הפירות היבשים בקערת מים.
-
02.
בסיר עמיד בחום (שיכנס בהמשך לתנור) שופכים מעט שמן ומחממים כדקה על להבה.
-
03.
לאותו הסיר מעבירים את הצלעות ו"סוגרים" אותם. הצלעות מקבלות מכת חום ומשנות את צבען לחום.
-
04.
בסיום הסגירה מוציאים את הצלעות לצלחת ומניחים בצד עד סיום הכנת הטנזיה. הכנת הטנזיה:
-
05.
בעזרת מסננת ממסננים את הפירות היבשים ומייבשים היטב.
-
06.
פורסים את הבצלים לפרוסות בינוניות ומטגנים בסיר שבו טיגנו את הצלעות עד להזהבה קלה.
-
07.
מוסיפים את הפירות היבשים שהושרו קודם לכן, האגוזים השקדים ומערבבים.
-
08.
שופכים מים רותחים, סוכר וסילאן ומביאים את התערובת לרתיחה.
-
09.
כשהתערובת רותחת מתבלים במלח, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, זנגוויל, וקינמון. מערבבים היטב, מנמיכים את גובה הלהבה לאש נמוכה ומבשלים 20 דק.
-
10.
אחרי 20 מכבים את האש מניחים את הצלעות מעל.
-
11.
מכסים את הסיר ואופים ב-180 מעלות 50 דקות על מצב טורבו בתנור.הערה: במידה ואין סיר עמיד בחום, מעבירים את הטנזיה המוכנה לתבנית משומנת קלות ומניחים מעל את הצלעות. עוטפים בנייר אפייה ומעל נייר כסף ואופים רגיל.מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.
טיימר מופעל