מתכון צלי בשר בתוספת ריבת בצל | השף הלבן

צלי בשר בתוספת ריבת בצל

מתלבטים על מנה עיקרית לחג או לארוחת שישי? לכו על צלי עסיסי קלאסי בתוספת ירקות בתנור שמכינים בקלי קלות

מאת: רויטל אונגר
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צלי בשר בתוספת ריבת בצל

המרכיבים ל6:

לצלי:
  • 1.5 ק"ג נתח כתף בקר 1 "אדום אדום"
  • מלח
  • 1 בצל פרוס
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות יין אדום
  • שליש כוס דבש
  • 4 גבעולי טימין
לריבת בצל:
  • 3 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1 כף סוכר חום
  • חצי כוס חומץ בלסמי או חומץ בין יין
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 3 גבעולי טימין
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 160 מעלות.

  • 02.

    מתבלים ומורחים במלח ובפלפל שחור.

  • 03.

    מטגנים את הצלי, מוציאים מן הסיר ובאותו סיר מטגנים את הגזר והבצל עד שמתרככים.

  • 04.

    מוסיפים את המים, היין, הדבש והטימין.

  • 05.

    מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי.

  • 06.

    להוציא מן התנור ולהשאיר את הסיר סגור עוד כחצי שעה. לשפוך את הנוזלים על הצלי ולפרוס.

  • 07.

    אופן ההכנה של הריבת בצל: מטגנים את כל החומרים עד לקבלת מרקם סמיך וטעים.מסירים מן האש.

הכנת? כאן מדרגים
(182)