מתכון פאי רועים קלאסי | השף הלבן

פאי רועים קלאסי

פאי הרועים מורכב משכבת תפוחי אדמה המונחת מעל שכבת הבשר העסיסית. ארוחה שלמה וטעימה בתבנית אחת!

מאת: שפית ליטל ארזי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי רועים  קלאסי
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל 6 מנות:

לשכבת הבשר-
  • 250 גרם בשר שפונדרה טחון בקר תנובה "אדום -אדום"
  • 250 גרם בשר כף טחון בקר תנובה "אדום- אדום"
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפות ממרח זיתים "אוליביה"
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונה
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • 2 כפות זעתר יבש
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מים חמים
לשכבת תפוחי האדמה-
  • 1 קילו תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים גס
  • 1 כף מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מטגנים את הבצל והגזר. כשהבצל והגזר מתרככים מעט,מוסיפיםאת קוביות הקישואים. כאשר הירקות מקבלים גוון זהוב יש מוסיפים את שיני השום, גרגירי הכוסברה, הרוזמרין, הזעתר ,עלי הדפנה והמלח. מערבבים היטב. מוסיפים את הבשר הטחון ולערבב היטב, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מערבבים בקערה קטנה את המים החמים עם הרסק עגבניות וממרח הזיתים. שופכים את התערובת לתוך הסיר עם הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שכבת תפוחי האדמה- מניחים את תפוחי האדמה בסיר בינוני, ומכסים במים קרים. מוסיפים לסיר מלח גס ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.מסננים. מועכיםעד קבלת פירה. מוסיפים מלח במידת הצורך.

  • 04.

    שופכים את תערובת הבשר לתבנית פיירקס ומעל מניחים את הפירה.

  • 05.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. כ-45 דקות, עד הזהבה

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(707)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.