מתכון עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים | השף הלבן

עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים

עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים, ארוחת חג חגיגית, מתכון מתאים לט״ו בשבט

מאת: אפרת שקד
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף ותפוחי אדמה בסילאן ושזיפים

המרכיבים ל4:

  • 1 בצל עדיף סגול
  • 4-8 תפוחי אדמה בינוניים תלוי כמה תוספת רוצים
  • 2 כרעיים
  • סילאן
  • 6 תמרים או שזיפים
  • מלח
  • פפריקה
  • מרק עוף
  • שיני שום - לא חייבים
  • שמיר קצוץ או סלרי - לא חייבים
  • שקדים ותמרים או שזיפים-לא חייבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים קצת שמן בתבנית בערך 2 כפות.

  • 02.

    פורסים את הבצל לטבעות ושמים בתבנית.

  • 03.

    מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים.

  • 04.

    מפזרים מעל הבצל ומפזרים עליהם מעט מלח ופפריקה.

  • 05.

    מפזרים שמיר שיני שום ופירות יבשים מעל- את הפירות עדיף להשרות קצת במים חמים שיתנפחו ויתרככו ואז אפשר גם לחתוך אותם או להוציא את הגרעין למי שרוצה.

  • 06.

    שמים את העוף בצלחת ושופכים עליו מלח פפריקה, מרק עוף וסילאן רק על צד אחד.

  • 07.

    מניחים את הצד המתובל כלפי מטה בתבנית מעל תפוחי האדמה לצד הנקי שלמעלה עושים אותו התבלון.

  • 08.

    מוסיפים קצת יותר מרבע כוס מים - שיהיה הרבה רוטב ושמים בתנור על חום של 180-200 מעלות לשעה.

  • 09.

    אחרי שעה הופכים את הצד של העוף וממשיכים עוד חצי שעה. כשזה מוכן מגישים על אורז למשל את תפוחי האדמה העוף והרוטב.

  • 10.

    למעלה אפשר לפזר את אותם הפירות היבשים שבישלנו איתם אך טריים וגם אפשר שמיר קצוץ טרי מעל הכל. מי שלא אוהב שמיר אפשר גם עם סלרי.

הכנת? כאן מדרגים
(198)