מתכון עוף בשזיפים ומשמשים | השף הלבן

עוף בשזיפים ומשמשים

עוף בשזיפים ומשמשים, מנה טעימה במיוחד, מתאימה לארוחת ט״ו בשבט

מאת: ליאת גריסרו
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בשזיפים ומשמשים

המרכיבים ל10:

  • 1/2 כוס סויה
  • 1/2 כוס קטשופ
  • לימון שלם סחוט
  • כוס יין אדום
  • 3/4 כוס מים
  • 7 כפות דבש
  • 3 כפות ריבת משמש
  • פפריקה חריפה אדומה
  • 1/2 קילו שזיפים יבשים
  • 1/2 קילו משמשים יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים סיר גדול ומסדרים בתוכו את העוף אחד על השני ומעל שופכים חצי כוס סויה, חצי כוס קטשופ, לימון שלם סחוט, כוס יין אדום, 3/4 כוס מים, 7 כפות דבש, 3 כפות ריבת משמש, קצת (לפי העין) פפריקה חריפה אדומה, חצי קילו שזיפים יבשים, חצי קילו משמשים יבשים.

  • 02.

    סוגרים את הסיר עם מכסה ומשהים במקרר כל הלילה (אפשר גם כמה שעות אך רצוי כל הלילה).

  • 03.

    למחרת מוציאים מהמקרר ושמים על אש בינונית עד שהבשר רך, בערך 3/4 שעה. מגישים עם אורז לבן.  

הכנת? כאן מדרגים
(82)