סטייק אנטריקוט ברוטב יין
סטייק עסיסי לארוחה רומנטית או כמנה למשובחת לארוחת צהריים או ערב
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (300-250 גרם כל אחד)
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
- 8 שיני שום בינוניות
- ענף רוזמרין בינוני
- 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה איכותי
- 1 כפית שטוחה סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
-
02.
מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ- 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ -40-30 דקות). הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית של קוביות קרח ולשמור במקפיא. אופן הכנת הסטייק:
טיימר מופעל
-
03.
מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה.
-
04.
מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.
-
05.
מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק .
-
06.
מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).
-
07.
מעלים ללהבה גבוהה, מוזגים את הרוטב החם למחבת למשך כ - 1/2 דקה תוך ערבוב קל.
-
08.
מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים מיד. ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP)