נתחי סינטה עם עלי מנגולד ואפונה עדינה
מצד אחד נחתי סינטה בשרנית, ומהצד השני, עלי מנגולד ואפונה ירוקה. מנה עיקרית, טעימה וחגיגית

המרכיבים ל 6:
- 1 שקית (600 גרם) אפונת גינה עדינה, סנפרוסט
- 1 ק"ג סינטה פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, "אדום אדום"
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 צרור עלי מנגולד, חתוכים לרצועות (הגבעול והעלה)
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורד
- עלים מ- 15 גבעולי כוסברה, קצוצים
- 1 כף סילאן
- 5 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
- עלים מ-5 גבעולי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר עמוק מים עם כף מלח, מבשלים את האפונה כחצי דקה ומסננים.
-
02.
מחממים כף שמן זית במחבת רחבה, צורבים את הסינטה מכל צד חצי דקה ומתבלים במלח ופלפל, מוציאים מהמחבת לתבנית הגשה.
-
03.
לאותה מחבת מוסיפים את המנגולד ומבשלים כ-3 דקות, מוסיפים את האפונים ומבשלים כ-2 דקות נוספות, ומעבירים לתבנית עם הסינטה.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את אותה מחבת מחדש, מוסיפים כף שמן זית, מטגנים את השום והג'ינג'ר כ-2 דקות, מוסיפים את הכוסברה, הסילאן והמים, מתבלים במלח ופלפל, מבשלים כ-3 דקות ושופכים לתבנית. מערבבים מפזרים מהנענע ומגישים.
טיימר מופעל