נתחי סינטה עם עלי מנגולד ואפונה עדינה
מצד אחד נחתי סינטה בשרנית, ומהצד השני, עלי מנגולד ואפונה ירוקה. מנה עיקרית, טעימה וחגיגית
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
המרכיבים ל6:
- 1 שקית (600 גרם) אפונת גינה עדינה, סנפרוסט
- 1 ק"ג סינטה פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, "אדום אדום"
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 צרור עלי מנגולד, חתוכים לרצועות (הגבעול והעלה)
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורד
- עלים מ- 15 גבעולי כוסברה, קצוצים
- 1 כף סילאן
- 5 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
- עלים מ-5 גבעולי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר עמוק מים עם כף מלח, מבשלים את האפונה כחצי דקה ומסננים.
-
02.
מחממים כף שמן זית במחבת רחבה, צורבים את הסינטה מכל צד חצי דקה ומתבלים במלח ופלפל, מוציאים מהמחבת לתבנית הגשה.
-
03.
לאותה מחבת מוסיפים את המנגולד ומבשלים כ-3 דקות, מוסיפים את האפונים ומבשלים כ-2 דקות נוספות, ומעבירים לתבנית עם הסינטה.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את אותה מחבת מחדש, מוסיפים כף שמן זית, מטגנים את השום והג'ינג'ר כ-2 דקות, מוסיפים את הכוסברה, הסילאן והמים, מתבלים במלח ופלפל, מבשלים כ-3 דקות ושופכים לתבנית. מערבבים מפזרים מהנענע ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים