מאפה פילו ממולא בבשר מפורק

מאפה פילו פריך ומוזהב, שמסתיר בתוכו מילוי נדיב של בשר אונטריב מפורק שבושל באיטיות, יחד עם פירות יבשים, שקדים קלויים, סילאן ורכז רימונים. הטעמים המתוקים-חמצמצים משתלבים עם עסיסיות הבשר ליצירת ביס מרגש ומלא עומק.
המאפה הזה לא רק נראה מרשים, אלא גם מביא איתו חגיגה של טעמים שמתאימה לארוחת ערב חגיגית או להרשמת האורחים. מומלץ להכין מראש – הוא נעלם מהשולחן במהירות.

מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה פילו ממולא בבשר מפורק

המרכיבים ל 18-20 מנות:

מרכיבים:
  • קילו וחצי אונטריב טרי "אדום אדום"
  • 1/4 כוס שמן זית להברשה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור טחון
  • ראש שום
תערובת בשר:
  • 5 משמשים אוזבקי/ רגיל קצוצים
  • 4 שזיפים מיובשים קצוצים
  • 100 גרם מקלות שקדים
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את האונטריב בכלי רחב, יוצקים שמן זית, מלח ופלפל ומעסים היטב את כל הבשר מכל הכיוונים.

  • 02.

    מניחים נייר אפייה, ועליו עוד אחד, במרכז הנייר מניחים את הנתח, מעליו עוד נייר אפיה ועוטפים מכל הצדדים. לאחר מכן עוטפים הכל בנייר כסף היטב שיהיה אטום לחלוטין.

  • 03.

    מניחים במגש או סוטאז' ואופים בתנור שחומם מראש 130 מעלות טורבו למשך 5.5 שעות.

  • 04.

    בשעה האחרונה , לוקחים ראש שום, קוטמים לו מעט את הראש, מניים על נייר כסף מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור.

  • 05.

    בתום הבישול, מחלצים את גוש הבשר, שומרים את כל הנוזלים שהוא הגיר, מניחים על משטח עבודה ובעזרת שני מזלגות פותחים אותו היטב לרצועות דקות, שימו לב להוציא חלקי שומן מיותרים.

  • 06.

    מסירים את נייר הכסף מהשום ושומרים לבישול.

  • 07.

    במחבת רקולים מעט את השקדים, מוסיפים את כל הפירות היבשים, הבשר המפורק ושאר המצרכים, מוסיפים מנוזל הבשר כ-1/4 כוס, לוחצים על ראש השום שכל התכולה תתרוקן ומוסיפים גם אותה.

  • 08.

    מבשלים מעט, טועמים ומתקנים טעמים.

  • 09.

    הרכבה:

  • 10.

    מניחים דף פילו, והשאר מכוסה במגבת.

  • 11.

    מניחים כף גדושה מן המלית בפינה אחת של הבצק, מגלגלים מעט רק לכיסוי, עוברים לפינה הנגדית ומתחילים לכווצ'ץ תוך כדי שאוספים את כל הבצק ומגיעים לתלולית הבשר, מגלגלים את התלולית והופכים, כך שכל הכיווצ'וצ'ים כלפי מעלה והבשר מכוסה.

  • 12.

    חוזרים על הפעולה ומניחים את כל המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 13.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו כ-25 דק' עד שהמאפה זהוב ויפיוף.

  • 14.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.