מתכון דים סאם במילוי עוף ובוק צו´י | השף הלבן

דים סאם במילוי עוף ובוק צו´י

מנה אסיאתית מיוחדת במילוי פיקנטי

מאת: אבשלום די-נור
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דים סאם במילוי עוף ובוק צו´י

המרכיבים ל30 מנות:

  • 500 גרם בשר עוף טחון - אפשר גם קצוץ דק
  • 1 בוק צ'וי - או כרוב סיני קצוצים דק
  • חבילת בצל ירוק - קצוץ דק
  • 1 זנגביל - שורש ג'ינג'ר בינוני (5 ס"מ) קצוץ דק.
  • 4 שום (שיניים) - קצוצות דק
  • 1 כפית פלפל סצ'ואן - טחון גס (או פלפל שחור גרוס).
  • 1 חלבון
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 ק״ג קמח
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 2 כוסות מים קרים
למילוי:
לבצק:

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת המלית:

  • 02.

    לתוך קערה עמוקה מכניסים את בשר העוף, הבוק צו'י או כרוב סיני, הבצל ירוק, שורש הג'ינג'ר, השום ופלפל הסצו'אן.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים את חלבון הביצה ועמילן התירס עד לקבלת נוזל אחיד.

  • 04.

    את הנוזל מוסיפים לקערה העמוקה עם יתר המרכיבים ומערבבים היטב. להכנת בצק החיטה:

  • 05.

    מעבדים את כל המוצרים (קמח, ביצה, מלח ומים קרים) במיקסר עד קבלת בצק במרקם אחיד או לחילופין לשים את הבצק ביד. יוצרים מהבצק שהתקבל נקניק ארוך וחותכים ממנו קוביות בגודל של 2-3 ס"מ.

  • 06.

    על משטח עבודה מקומח מרדדים את קוביות הבצק לעובי של 1 מ"מ וחותכים מהן עיגול בעזרת מכסה או כוס רחבה. הכנת ואידוי הדים סאם:

  • 07.

    במרכז הדף עגול, מניחים כף מהמילוי.

  • 08.

    לוקחים את העלה ביד ויוצרים כיס בצק הכולל בתוכו את המילוי, ובתנועה סיבובית סוגרים את הכיס.

  • 09.

    בתוך כלי אידוי מבמבוק (אשר בתוכו יש להכין מבעוד מועד עלה בננה או דף אפיה) על ווק עם מים רותחים, מניחים את הדים סאם.

  • 10.

    מכסים את כלי האידוי ומאדים את הדים סאם במשך 10-15 דקות. לאחר מכן מוצאים מכלי האידוי ומגישים מיד בליווי רוטב סויה או רוטב צ'ילי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(79)