גולש עם פלפלים | השף הלבן

גולש עם פלפלים

תבשיל חורפי כיפי פשוט להכנה

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גולש עם פלפלים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים
  • 3 פלפלים אדומים גדולים קצוצים
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית קימל (לא הכרחי)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 כפות חומץ
  • 1/3 פלפל חריף ללא גרעינים או קורט פפריקה חריפה או צ'ילי
  • 1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, שריר, צוואר, צלעות) "אדום אדום", חתוך לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצלים 2-3 דקות. מוסיפים פלפלים ושום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים עגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    ממליחים ומפלפלים את הבשר ומעבירים לסיר. מוסיפים רסק, חומץ, פלפל חריף ובשר ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי תכולת הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כשעה נוספת עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים. מגישים חם.* רוצים מרק גולש? מוסיפים כמות גדולה יותר של מים (כ 5 ס"מ מעל תכולת הסיר) ומבשלים לפי ההוראות

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.