אסאדו בגריל
בשר אסאדו על האש בתבלינים ורוטב מזרח תיכוני ליום העצמאות
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 3 שיני שום כתושות
- כף ג’ינג’ר/זנגביל טרי מגורר (או כפית ג’ינג’ר/זנגביל יבש טחון)
- נתח אסאדו "אדום אדום" 1.5 ק"ג
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן תירס
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את כל המצרכים למשחה.
-
02.
מורחים ומשרים את הבשר לפחות 12 שעות במשחה, אפשר עד 3 ימים.
-
03.
צולים קרוב לפחמים כך שהבשר יסגר ולאחר מכן מרחיקים את הרשת מהגחלים או סוגרים במכסה את הגריל.
-
04.
צולים את הבשר באיטיות (למשך 4 שעות לפחות, כמו בדרום אמריקה) מדי פעם מושחים במשרה. מומלץ להכין את הבשר בגריל לפחות 3 שעות לפני האכילה.
הכנת? כאן מדרגים