פאנג'ה – מתכון למאכל יהודי מסורתי | השף הלבן

פאנג'ה

פאנג'ה היא מאכל יהודי מסורתי מסלוניקי עם סלק אפוי, בצל סגול, שברי שקדים וגבינת פטה. שף קלמן מיידלר ממסעדת קלמנ'ס חולק איתנו את המתכון הסודי והטעים

מאת: קלמן מיידלר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4-8:

  • 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
  • 4 סלקים עטופים בניר כסף לתנור שחומם על 180 מעלות בערך שעה וחצי
  • 1 בצל סגול
  • 4 גבעולי סלרי
  • שמן זית
  • מעט חומץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • לקישוט: חופן אגוזי מלך

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך שעה וחצי.

  • 02.

    מוצאים את הסלקים ומקלפים אותם, חותכים לשמיניות ומניחים בקערה.

  • 03.

    חותכים את הבצל סגול וגבעולי הסלרי לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.

  • 04.

    מתבלים בשמן זית, מעט חומץ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

  • 05.

    בוצעים את גבינת הפטה ומפזרים מעל תערובת הסלקים, מוסיפים אגוזי מלך, מערבבים בעדינות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)