סלט פסטה, עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית
סלט פסטה עסיסי ומשגע!
מאת: עורך השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 200 גרם עגבניות שרי תמר
- 150 גרם עגבניות שרי צהובות
- 120 גרם עגבניות שרי ליקופן
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 1 כפית סוכר
- 250 גרם (1/2 חבילה) פסטה בצורת פרפרים
- 200 גרם גפיראוס בולגרית 24% של "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס (150 גרם) זיתי קלמטה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי מכל הסוגים, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים 10 דקות נוספות. מוציאים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מייד עם כף שמן זית
-
03.
מוסיפים לפסטה את עגבניות השרי הצלויות, את קוביות הגבינה הבולגרית ואת הזיתים. מערבבים בעדינות ומגישים. אין צורך להמליח משום שהגבינה מלוחה, העגבניות הומלחו בצלייה והפסטה הומלחה בבישול.
הכנת? כאן מדרגים