סלט פלפלים קלויים וגבינה צפתית | השף הלבן

סלט פלפלים קלויים וגבינה צפתית

השילוב של מתיקות הפלפלים הקלויים עם רעננות הגבינה הצפתית הוא נהדר – וזהו סלט שאפשר להגיש כשהפלפלים חמים, פושרים או קרים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פלפלים קלויים וגבינה צפתית

המרכיבים ל3-4 מנות:

  • 3 פלפלים אדומים
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל ירוק
  • 2 כפות שמן מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 180 גרם גבינה צפתית פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    סה"כ

  • 02.

    5 נקודות שומרי משקל, כל מנה 3-4 נקודות |4 מנות- 138 קלוריות למנה, 3 מנות- 184 קלוריות למנה

  • 03.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 04.

    שוטפים פלפלים, חוצים, מנקים מזרעים ופורסים כל מחצית לפרוסות ברוחב 1-

  • 05.

    5 ס"מ. מפזרים בתבנית, מזלפים 3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 18 דקות. מערבבים וקולים עוד 8-10 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 06.

    מוסיפים קוביות גבינה צפתית, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)