סלט כרובית על קרם יוגורט - מאת רחלי קרוט | השף הלבן

סלט כרובית שאין לתאר על קרם יוגורט

אין מילים לתאר כמה הסלט הזה טעים! קבלו את המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות לסלט כרובית מדהים שמוגש על קרם יוגורט שמכינים בקלות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון סלט כרובית
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 4-5 מנות:

  • 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם 27%
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 5 צנוניות פרוסות דק
  • 1/2 בצל סגול קלוף ופרוס דק
  • חופן עלי זעתר טריים (או כוסברה או עירית)
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים ומסוננים
  • 15-10 זיתי קלמטה מגולענים
לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 פלפלון צ'ילי טרי קצוץ
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 02.

    יוצקים מים רותחים לסיר ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את הכרובית מהמים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית, מזלפים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    שמים בקערית את השמנת והיוגורט ומערבבים לקרם. יוצקים את הקרם לצלחת הגשה יפה ומורחים אותו בשכבה אחידה (משאירים שוליים של כ-1 ס"מ מקצה הצלחת). מניחים על הקרם את פרחי הכרובית ומפזרים מעל את שאר מרכיבי הסלט.

  • 05.

    ליצירת הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ויוצקים על הסלט.

  • 06.

    מגישים כמנת פתיחה לסעודה חגיגית.

  • 07.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את השמנת החמוצה בקרם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי ואת היוגורט בגביע סויה BIO בטעם טבעי, Alternative

הכנת? כאן מדרגים
(27)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.