סלט חיטה עם כרוב אפוי, תאנים ופטה | השף הלבן

סלט חיטה עם כרוב אפוי, תאנים ופטה

אפרת ליכטנשטט עם מתכון לסלט חיטה רענן עם גבינת פטה עיזים של פיראוס

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חיטה ופטה

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים:
  • 1 כוס חיטה
  • 1 כרוב לבן פרוס דק דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 ראש חסה לליק/סלנובה קצוץ גס
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים של פיראוס חתוכה לקוביות
  • 4-5 תאנים חתוכות לרבעים
לרוטב:
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מייפל/דבש/סילאן
  • ½ כפית חרדל
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את החיטה בסיר עם שפע מים רותחים וכפית מלח, עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי) כ-30-40 דקות. מסננים מהמים ומזלפים מעט שמן זית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    מניחים את פרוסות הכרוב על מגש תנור עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית וממליחים. מערבבים היטב בעזרת הידיים. ייתכן ותצטרכו 2 תבניות.

  • 03.

    אופים 30-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עם ערבוב כל 7-8 דקות עם כף עץ. אחרת זה עלול להישרף.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.

  • 05.

    מוזגים את הרוטב סמוך להגשה.

  • 06.

    מומלץ להשאיר בצד כמה תאנים וקוביות פטה כדי לפזר למעלה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)