מתכון סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית | השף הלבן

סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית

סלט קליל ועשיר בטעמים, מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לצדה

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית
צילום: ליטל ארזי

המרכיבים ל מנות:

  • 340 גרם חומוס "סנפרוסט" מבושל לפי הוראות יצרן
  • 6 עגבניות מיובשות "אוליביה" חתוכות קטן
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף זעתר יבש
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • מלח
  • 100 גרם עלי תרד טורקי
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • 2 חלמונים של ביצה קשה
מצרכים ליוגורט עירית:
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם יוגורט תנובה
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת היוגורט עירית: מערבבים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר ידני.

  • 02.

    להכנת התרד: מחממים מחבת לחום גבוה, מוסיפים 2 כפות שמן זית וחצי מכמות התרד ומערבבים. מוציאים מהמחבת למסננת וחוזרים על התהליך שוב עם מחצית הכמות השנייה. מצננים מעט. קוצצים גס.

  • 03.

    מערבבים בקערה את החומוס, עגבניות, תרד, עירית, שמן-זית, זעתר, מלח ופלפל.

  • 04.

    להרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה את היוגורט, מעל מניחים את הסלט ומקשטים בפרמז'ן מגורד וגרידת לימון. מפוררים את החלמונים ביד, ומפזרים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(250)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.