סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית
סלט בטטות שיכול להוות תוספת או מנה בפני עצמה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
לבטטות:
- 3 בטטות בינוניות
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 כפות סוכר חום דמררה
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית קנמון
- מיץ מלימון גדול
- 2 כפות עלי טימין טריים
לסלט:
- 3 צרורות עלי רוקט
- 250 גרם גבינה בולגרית
לרוטב:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית חרדל
- מלח
- 1 כפית דבש
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות חומץ בן יין
- 1/4 כוס שמן תירס
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 2 כפות צנוברים קלויים
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי
-
02.
5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה.
-
04.
מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים עם בגט טרי.
הכנת? כאן מדרגים