מתכון סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית | השף הלבן

סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית

סלט בטטות שיכול להוות תוספת או מנה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 6 מנות:

לבטטות:
  • 3 בטטות בינוניות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות סוכר חום דמררה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קנמון
  • מיץ מלימון גדול
  • 2 כפות עלי טימין טריים
לסלט:
  • 3 צרורות עלי רוקט
  • 250 גרם גבינה בולגרית
לרוטב:
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • מלח
  • 1 כפית דבש
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי

  • 02.

    5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה.

  • 04.

    מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים עם בגט טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(529)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.