סלט בורגול עם תמרים, גרעיני חמנייה וגבינת פטה | השף הלבן

סלט בורגול, פטרוזיליה, בצל ירוק, תמרים מג'הול, גרעיני חמנייה וגבינת פטה

סלט עשיר ומפנק.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט בורגול, פטרוזיליה, בצל ירוק, תמרים מג'הול, גרעיני חמנייה וגבינת פטה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 כוס בורגול גס
  • 1 כף שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
  • 1/2 חב' פטרוזיליה, שטופה היטב וקצוצה דק
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
  • 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים ופרוסים דק
  • חופן גרעיני חמנייה טבעיים
  • 100-150 גרם גבינת פטה עזים/כבשים פיראוס, מפוררת
  • לרוטב:
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון קטן
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפריסה נוחה של התמרים עבור הסלט מומלץ להקפיאם או לקררם מראש.

  • 02.

    בורגול: שמים כוס בורגול גס בקערה בינונית חסינת-חום, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים כוס ורבע (300-310 מ"ל) מים רותחים (רותחים ממש!), מערבבים ומכסים בצלחת. מניחים ל-10 דקות. כעבור 10 דקות מרימים את הצלחת מבלי לטפטף מים בחזרה לקערה, מאווררים את הבורגול בעזרת מזלג (מפרידים גרגירים), מנגבים את צדה התחתון של הצלחת במגבת נייר ומשאירים שוב ל-5-10 דקות או עד שהבורגול יבש והגרגירים נפרדים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • 05.

    כשהבורגול יבש מעבירים לקערת הגשה נאה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, פרוסות בצל ירוק, פיסות תמרים, גרעיני חמנייה ופירורי גבינת פטה. רגע קט לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)