סלט אבוקדו, קלמנטינות ושעועית אדומה | השף הלבן

סלט אבוקדו, קלמנטינות ושעועית אדומה

שילוב מפתיע של אבוקדו וקלמנטינה בסלט חורפי צבעוני, משביע וטעים מאוד.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אבוקדו, קלמנטינות ושעועית אדומה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 200 גרם שעועית אדומה מוקפאת "סנפרוסט" מבושלת לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 2 קלמנטינות גדולות
  • 1 אבוקדו גדול
  • ½ שומר
לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף מיץ לימון
  • שן שום קטנה כתושה
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • ½ כפית רוזמרין מיובש (או טרי קצוץ דק)
  • 1 כפית קליפת קלמנטינה מגוררת
  • ½ כפית סוכר
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את השעועית המבושלת. טורפים יחד את מצרכי הרוטב, ויוצקים חצי מהכמות על השעועית החמה. מערבבים בזהירות ומצננים.

  • 02.

    קולפים את הקלמנטינות, פורסים וחותכים את הפרוסות לחצאים או לרבעים. חוצים את האבוקדו, מגלענים, קולפים ופורסים. פורסים דק את השומר. מסדרים את מרכיבי הסלט בכלי הגשה, ויוצקים עליהם את הרוטב הנותר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.