כריך ג'בטה עם בולגרית ודלורית צלויה | השף הלבן

כריך ג'בטה עם גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן ודלורית צלויה

כריך מרשים וטעים מאוד לאירוח.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך ג'בטה עם גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן ודלורית צלויה
צילום: יעל גרטי

המרכיבים ל8 כריכים פתוחים:

  • 1 דלורית ארוכה או 2 קצרות
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 4 ג'בטות
  • 400 גרם (כחבילה וחצי) גבינה בולגרית 16% במרקם מעודן פיראוס
  • לעיטור: חופן עלעלי תימין טרי או זעתר טרי או אורגנו טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בשניניירות אפייה בכל תבנית.

  • 02.

      שוטפים היטב דלורית (משום שנאכל את קליפתה) ובעזרת סכין גדולהוחדה פורסים לפרוסות דקיקות ככל שניתן ונפטרים מהגרעינים.

  • 03.

    מסדרים את הפרוסות בשכבהאחת בלבד בשתי התבניות, מזלפים 1-2 כפות שמן זית בזרזיף דק על כל תבנית ובוזקיםמעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס.

  • 04.

    כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזוואופים במשך 15 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים עוד 5 דקות או עד להופעתסימני צריבה יפים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים ואופים כך גם את התבנית השניה. מוציאים ומצננים כ-5דקות. מכבים את התנור.

  • 06.

    חוצים ג'בטות ומסדרים על צלחת הגשהכשהצד החתוך פונה מעלה. על כל מחצית מסדרים 50 גרם גבינה בולגרית מעודנת חתוכה לפרוסותדקות ומעליהן ארבע פרוסות של דלורית צלויה. מעטרים בעלעלי תימין או זעתר או אורגנוטרי ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)