תבשיל גולאש ושעועית אדומה - מתכון עשיר ומנחם לחורף

תבשיל גולאש ושעועית אדומה

תבשיל גולאש ושעועית אדומה הוא הסיר המושלם לימים קרים, עם טעמים עשירים וניחוחות שיחממו כל לב. בשר רך שנמס בפה, תפוחי אדמה רכים, שעועית עשירה ופפריקה שמעניקה את הצבע והטעם הייחודי. קל להכנה, מרשים בהגשה, ומושלם לצד אורז חם – מנה מנחמת שכולם יאהבו!

מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל גולאש ושעועית אדומה
צילום: בתיה שורק

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים:
  • קילו אונטריב (בשר מס' 2) / כתף (בשר מס' 5) חתוך לקוביות
  • כ- 5 כפות קמח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
לרוטב:
  • 8 שיני שום חצויים לשניים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • כפית זרעי קימל (אל תוותרו על זה!)
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 רסק עגבניות מרוכז מאוד (100 גרם)
  • 400 גרם שעועית אדומה - סנפרוסט
  • כ- 1.5 ליטר מים רותחים! (ראו בהסבר)
  • 1 אוסבוקו (תבקשו שיחצו לשניים)
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקבויות גסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה עם קמח, מקמחים כל חתיכת בשר ומנערים קלות.

  • 02.

    בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן זית ומטגנים את כל הבשר משני צידיו להשחמה ו"סגירה" של הבשר.

  • 03.

    מוציאים מהסיר לצלחת בצד.

  • 04.

    באותו הסיר מטגנים בצל להזהבה יפה, לאחר מכן מוסיפים שום, את כל התבלינים, רסק עגבניות והשמן מערבבים ומטגנים מעט, מוסיפים את השעועית מערבבים, מחזירים את קוביות הבשר, מניחים במרכז הסיר את האוסבוקו מוזגים מים רותחים!

  • 05.

    לכיסוי, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה וחצי, טועמים מתקנים טעמים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומים במידת הצורך (לכיסוי) מניעים את הסיר לערבוב.

  • 06.

    מכניסים לתנור לבישול של 3 שעות 150 מעלות טורבו עם מכסה סגור.

  • 07.

    מגישים עם אורז, זה חלום.

הכנת? כאן מדרגים
(3)