צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי וכרישה
אין כמו תבשיל טלה חגיגי לראש השנה. אני אוהב לתת לו נגיעה מתקתקה, ולכן הוספתי דבש, ארטישוק ירושלמי וכרישה. איזה כיף לעבוד עם המוצרים המעולים של סנפרוסט – ממש הרגשתי שהם כמו הסו־שף שלי. הירקות עוברים חליטה קצרה ושומרים על הערכים התזונתיים, חוסכים זמן יקר והאיכות שלהם פשוט מצוינת.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1.5 ק”ג צוואר טלה
- 2 שקיות ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
- 2 שקיות כרישה סנפרוסט
- 3 כפות דבש
- ½ ליטר יין אדום יבש
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח
- 1 ראש שום שלם, חצוי לרוחב
- 1 מקל קינמון
- 5 כפות שמן זית (לטיגון)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר רחב עם 5 כפות שמן זית, צורבים היטב את צוואר הטלה מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
-
02.
מוסיפים את הכרישה ואת הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לצרוב עוד כמה דקות.
-
03.
מוסיפים את היין, הדבש, הפלפל השחור, המלח, חצי ראש שום (חצוי לרוחב) ומקל הקינמון.
-
04.
יוצקים 2–3 כוסות מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ־3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח.
-
05.
בתיאבון וחג שמח!