צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי וכרישה

אין כמו תבשיל טלה חגיגי לראש השנה. אני אוהב לתת לו נגיעה מתקתקה, ולכן הוספתי דבש, ארטישוק ירושלמי וכרישה. איזה כיף לעבוד עם המוצרים המעולים של סנפרוסט – ממש הרגשתי שהם כמו הסו־שף שלי. הירקות עוברים חליטה קצרה ושומרים על הערכים התזונתיים, חוסכים זמן יקר והאיכות שלהם פשוט מצוינת.

מאת: איתי אדרי
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי וכרישה

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • 1.5 ק”ג צוואר טלה
  • 2 שקיות ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
  • 2 שקיות כרישה סנפרוסט
  • 3 כפות דבש
  • ½ ליטר יין אדום יבש
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ראש שום שלם, חצוי לרוחב
  • 1 מקל קינמון
  • 5 כפות שמן זית (לטיגון)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר רחב עם 5 כפות שמן זית, צורבים היטב את צוואר הטלה מכל הצדדים עד להשחמה יפה.

  • 02.

    מוסיפים את הכרישה ואת הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לצרוב עוד כמה דקות.

  • 03.

    מוסיפים את היין, הדבש, הפלפל השחור, המלח, חצי ראש שום (חצוי לרוחב) ומקל הקינמון.

  • 04.

    יוצקים 2–3 כוסות מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ־3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח.

  • 05.

    בתיאבון וחג שמח!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.