פרגיות עם כרישה וארטישוק ירושלמי

המנה הכי חגיגית בערב החג, פרגיות עסיסיות עם כרישה וארטישוק ירושלמי! סוגרות פינה כמנה המנצחת לערב החג וסופר קלות להכנה!

מאת: עינב חאקון
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרגיות עם כרישה וארטישוק ירושלמי

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 8 פרגיות עם עצם
  • 1 חבילת ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
  • 1 חבילה סלרי חתוך סנפרוסט
  • 1 חבילה כרישה חתוכה סנפרוסט
  • חופן עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפות סילאן
תיבול:
  • מערבבים בקערית: 3 כפות שמן זית, כף פפריקה אדומה, כפית כורכום, כף שום כתוש, כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כמון, חצי כפית ראס אל חנות, חצי כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר סוטאז עם מעט שמן זית.

  • 02.

    מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד השחמה טובה מכל הצדדים.

  • 03.

    מוציאים את הפרגיות ומוסיפים את הכרישה, הסלרי והארטישוק הירושלמי. מבשלים יחד 7 דקות.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 04.

    מוסיפים את הפרגיות והתיבול וממלאים מים עד לכמעט כיסוי.

  • 05.

    מזלפים סילאן ומכסים. מבשלים 40 דקות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 06.

    מעבירים לאפייה ללא מכסה למשך 20 דקות בתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו 180 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    מוציאים, מפזרים עלי סלרי קצוצים ומגישים.

  • 08.

    בתיאבון :)

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.