גפילטע פיש לראש השנה – עדינות ומתקתקות | השף הלבן

גפילטע פיש לראש השנה

קציצות דג עדינות וטיפה מתקתקות שאין ארוחת ראש השנה או פסח בלעדיהן. מתכון מסורתי שממש קל להכין

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גפילטע פיש לראש השנה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל14 יחידות:

  • 1 קרפיון גדול (כ-1.7 ק"ג) - את הפילה (בשר הדג) והעור מבקשים לטחון ומשתמשים לתערובת הקציצות. ראש ועצמות שומרים לציר
לציר:
  • ראש ועצמות דג הקרפיון
  • 2 בצלים קלופים
  • 3 גזרים קלופים
  • 1 שורש סלרי קטן או 2 ענפי סלרי חצויים
  • 1/2 כפית גרגרי פלפל שחר שלם (לא חובה)
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור שמיר
לקציצות:
  • בשר דג הקרפיון - טחון
  • 1 בצל גדול (או 2 בינוניים) קלוף טרי טחון במעבד מזון או מגורר דק
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס נוזלים מהציר או מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מחוקה מלח ו1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.

  • 03.

    מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש (לפחות שעה ועד לילה).

  • 04.

    מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב ובנתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח מנמיכים ללהבה נמוכה ושמים את הקציצות בסיר.

  • 05.

    מביאים לסף רתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות במים.

  • 06.

     מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר 3 שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.

הכנת? כאן מדרגים
(9)