גלילי פילו במילוי נפוליאון ורוטב פירות יער | השף הלבן

גלילי פילו במילוי נפוליאון ורוטב פירות יער

גלילי בצק אפויים ופריכים במילוי גבינת שמנת חלומית ורוטב פירות יער מתקתק

מאת: ענת אלישע
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילי פילו במילוי נפוליאון ורוטב פירות יער
צילום: ענת אלישע עיצוב: ענת אלישע

המרכיבים ל12 יחידות:

  • חבילת דפי פילו מצוננים
  • 50 גרם חמאה מומסת/ספריי שמן
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 150 גרם גבינת כנען
  • כף קורנפלור
  • כף פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מחית וניל / תמצית וניל
  • ביצה
להגשה:
  • אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
  • 250 גרם פירות יער קפואים של סנפרוסט
  • כף מיץ לימון
  • כפית שטוחה קורנפלור מהולה בשתי כפות מים קרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את כל מרכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב.

  • 02.

    מעבירים לשקית זילוף.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.

  • 04.

    מניחים דף פילו על משטח העבודה ומורחים בחמאה מומסת משני הצדדים.

  • 05.

    מקפלים לשניים ומניחים את הדף לאורך.

  • 06.

    מקפלים שוליים ברוחב 2 ס״מ.

  • 07.

    מזלפים מילוי לרוחב הקיפול. מקפלים שוליים ומגלגלים לסיגר.

  • 08.

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 09.

    ממשיכים כך עם כל השאר ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    מניחים בקלחת את פירות היער ומביאים לרתיחה.

  • 11.

    לאחר כשתי דקות מוסיפים מיץ לימון וקורנפלור מהול במים ומערבבים עד הסמכה. (ניתן להוסיף מעט מים אם סמיך מדי)

  • 12.

    מגישים את מאפה הפילו לצד רוטב פירות היער.

הכנת? כאן מדרגים
(8)