גלילי פילו במילוי נפוליאון ורוטב פירות יער
גלילי בצק אפויים ופריכים במילוי גבינת שמנת חלומית ורוטב פירות יער מתקתק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: ענת אלישע
עיצוב: ענת אלישע
המרכיבים ל12 יחידות:
- חבילת דפי פילו מצוננים
- 50 גרם חמאה מומסת/ספריי שמן
- גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 150 גרם גבינת כנען
- כף קורנפלור
- כף פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- כפית מחית וניל / תמצית וניל
- ביצה
להגשה:
- אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
- 250 גרם פירות יער קפואים של סנפרוסט
- כף מיץ לימון
- כפית שטוחה קורנפלור מהולה בשתי כפות מים קרים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את כל מרכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב.
-
02.
מעבירים לשקית זילוף.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.
-
04.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומורחים בחמאה מומסת משני הצדדים.
-
05.
מקפלים לשניים ומניחים את הדף לאורך.
-
06.
מקפלים שוליים ברוחב 2 ס״מ.
-
07.
מזלפים מילוי לרוחב הקיפול. מקפלים שוליים ומגלגלים לסיגר.
-
08.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
09.
ממשיכים כך עם כל השאר ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.
טיימר מופעל
-
10.
מניחים בקלחת את פירות היער ומביאים לרתיחה.
-
11.
לאחר כשתי דקות מוסיפים מיץ לימון וקורנפלור מהול במים ומערבבים עד הסמכה. (ניתן להוסיף מעט מים אם סמיך מדי)
-
12.
מגישים את מאפה הפילו לצד רוטב פירות היער.
הכנת? כאן מדרגים