גלילי פילו במילוי נפוליאון ורוטב פירות יער
גלילי בצק אפויים ופריכים במילוי גבינת שמנת חלומית ורוטב פירות יער מתקתק

המרכיבים ל 12 יחידות:
- חבילת דפי פילו מצוננים
- 50 גרם חמאה מומסת/ספריי שמן
- גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- 150 גרם גבינת כנען
- כף קורנפלור
- כף פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- כפית מחית וניל / תמצית וניל
- ביצה
- אבקת סוכר
- 250 גרם פירות יער קפואים של סנפרוסט
- כף מיץ לימון
- כפית שטוחה קורנפלור מהולה בשתי כפות מים קרים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את כל מרכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב.
-
02.
מעבירים לשקית זילוף.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.
-
04.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומורחים בחמאה מומסת משני הצדדים.
-
05.
מקפלים לשניים ומניחים את הדף לאורך.
-
06.
מקפלים שוליים ברוחב 2 ס״מ.
-
07.
מזלפים מילוי לרוחב הקיפול. מקפלים שוליים ומגלגלים לסיגר.
-
08.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
09.
ממשיכים כך עם כל השאר ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד הזהבה עמוקה.
טיימר מופעל
-
10.
מניחים בקלחת את פירות היער ומביאים לרתיחה.
-
11.
לאחר כשתי דקות מוסיפים מיץ לימון וקורנפלור מהול במים ומערבבים עד הסמכה. (ניתן להוסיף מעט מים אם סמיך מדי)
-
12.
מגישים את מאפה הפילו לצד רוטב פירות היער.