לחם תלישות
לחם תלישות הוא מאפה גבינות מרשים עם קמח שמרים עלים, שמתפשט בשלבים דחוסים של רולדות. כל ביס מלא בטעמים טעימים ומרגיעים, עם פתיתי גבינה וממרחי פסטו. הציפוי הפריך שהופך את כל הרולדות לקלה תלישה וטעימה מבטיח תוצאה ממכרת.

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות (900 גרם)
- 1 או 2 צנצנות ממרח פסטו איטלקי אוליביה (לפי העדפתך)
- 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס מוצרלה, סקנדינבית וגאודה השף הלבן
- 1 חבילה (500 גרם) כנען גבינה לבנה תנובה
- 1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים
- ביצה טרופה עם כף חלב
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הבצק על פני משטח עבודה ומורחים עליו את תערובת הגבינות ואת הפסטו.
-
02.
בסכין או בגלגלת חותכים את הבצק לרוחבו לרצועות ברוחב 5 ס"מ.
-
03.
עורמים את הרצועות - שלוש רצועות בכל ערימה - וחותכים אותן לקוביות ברוחב 5-4 ס"מ.
-
04.
מסדרים את קבוצות הקוביות בתוך התבנית במאונך ומהדקים אותן אחת לשנייה (ניתן להשתמש בתבנית עם חור במרכז או בתבנית עגולה גדולה עם קופסת שימורים ריקה במרכז).
-
05.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ־35 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30 דקות עד השחמה.
טיימר מופעל
-
07.
המלצה: להגיש לצד גבינת פטה עיזים פיראוס 16%, שמן זית, בלסמי מצומצם ועשבי תיבול.