מרק עדשים ירוקות עשיר ומזין - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק עדשים ירוקות

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים

מאת: חיה אלפי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עדשים ירוקות

המרכיבים ל10-8 מנות:

  • 2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • ¼ צרור כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
  • ½ 2 ליטר מים
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה חוויג' למרק
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתושה (בסוף הבישול)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 250 גרם עדשים ירוקות
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים 2 כפות שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.

  • 02.

    מוסיפים את קוביות הגזר, הקישואים והכוסברה/פטרוזיליה.

  • 03.

    מטגנים יחד תוך כדי ערבוב כדקה מוסיפים את העדשים, מערבבים ומוסיפים את המים.לאחר הרתיחה מתבלים, מנמיכים להבה ומבשלים חצי מכוסה במשך כ- 50 דקות עד שהעדשים רכות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

     טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

  • 05.

    מכבים את האש. מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים.* ניתן להוסיף קוביות תפו"א בזמן הוספת הירקות. 

הידעת?

אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון למרק עדשים פשוט וטעים שלא תרצו לעזוב בשקט בחורף הקרוב (או באלו שאחריו). מומלץ להכין קרוטונים או טוסטים קטנים בשביל לטבול במרק.

הכנת? כאן מדרגים
(99)