מרק כדורי בשר ונודלס לילדים
מגוונים את מרק העוף הקלאסי עם כדורי בשר טעימים ושפע של ירקות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 150 גרם בשר עוף טחון
- 150 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח
- כפית קמח
- 1 ביצה
- פירורי לחם
- 4 קישואים
- 1 בטטה בינונית
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- 1/2 בצל לבן
- 3/4 כוס כרוב לבן, קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 כפית כמון טחון
- 50 גרם נודלס צהוב
- כוסברה (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את בשר העוף והבקר עם השום, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, כף רוטב צ'ילי מתוק, קורט מלח, כפית קמח, ביצה וכף פירורי לחם. לשים לעיסה אחידה ודביקה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
02.
חותכים את הירקות לקוביות בינוניות.
-
03.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית מעל להבה בינונית ומטגנים את הירקות כ-10 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים אפונה ומים עד כ-3 ס"מ מעל גובה הירקות, מתבלים במלח ובכפית כמון ומרתיחים.
-
05.
בעזרת כפית מוציאים כדורים קטנים של בשר מהקערה ומורידים בעזרת האצבע לתוך סיר המרק הרותח.
-
06.
מבשלים 25 דקות, מוסיפים את הנודלס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים