מרק כדורי בשר ונודלס לילדים
מגוונים את מרק העוף הקלאסי עם כדורי בשר טעימים ושפע של ירקות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 150 גרם בשר עוף טחון
- 150 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח
- כפית קמח
- 1 ביצה
- פירורי לחם
- 4 קישואים
- 1 בטטה בינונית
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- 1/2 בצל לבן
- 3/4 כוס כרוב לבן, קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס אפונה מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 כפית כמון טחון
- 50 גרם נודלס צהוב
- כוסברה (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את בשר העוף והבקר עם השום, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, כף רוטב צ'ילי מתוק, קורט מלח, כפית קמח, ביצה וכף פירורי לחם. לשים לעיסה אחידה ודביקה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
02.
חותכים את הירקות לקוביות בינוניות.
-
03.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית מעל להבה בינונית ומטגנים את הירקות כ-10 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים אפונה ומים עד כ-3 ס"מ מעל גובה הירקות, מתבלים במלח ובכפית כמון ומרתיחים.
-
05.
בעזרת כפית מוציאים כדורים קטנים של בשר מהקערה ומורידים בעזרת האצבע לתוך סיר המרק הרותח.
-
06.
מבשלים 25 דקות, מוסיפים את הנודלס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומגישים.