עוגת כדורי שוקולד מוס גבינה
עוגה קלה להכנה שמרשימה בטעמה ובמראה – שכבת תחתית של כדורי שוקולד עם פתי בר, חמאה ושוקולד, מעליה מוס גבינה עשיר משמנת מתוקה וגבינה לבנה, ולמעלה גנאש שוקולד מבריק לקישוט. לקראת ההגשה מוסיפים קוביות כדורי שוקולד, זילופי קצפת וסוכריות צבעוניות. קינוח חלבי מושלם לשבועות או לכל אירוח קיצי.

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
- 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס / 3 כפות נוטלה
- 1/2 כוס חלב
- 300 גרם פתי בר שבורים גס
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן" 32% או 38%
- 1/2 כוס סוכר
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 2 גביעי גבינה לבנה 9% "תנובה"
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- סוכריות
הוראות הכנה:
-
01.
בכלי מתאים למיקרוגל/ במחבת על אש נמוכה ממיסים חמאה, שוקולדים עד להמסה מלאה (במיקרו בפולסים ובחימום במחבת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב שלא יישרף).
-
02.
מוזגים את רוטב השוקולד על גבי שברי פתי בר ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
בתבנית קוטר 24 עם שקף (לא חובה) יוצקים 3/4 מהכמות ומהדקים לתחתית, מעבירים לקירור.
-
04.
את ה-1/4 הנותר יוצקים בתוך קופסא עם ניילון נצמד, מהדקים לקבלת שכבה אחידה, שופכים מעל סוכריות ומהדקים היטב שידבקו.
-
05.
מכסים ומעבירים למקפיא.
-
06.
קרם גבינה:
-
07.
במיקסר עם בלון הקצפה, מניחים את כל המצרכים פרט לגבינה לבנה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אך עדיין רכה (מרקם יוגורט), מוסיפים גבינה לבנה מקציפים מעט לפיזור ולקבלת קצפת יציבה.
-
08.
שומרים בצד 4 כפות גדושות לטובת זילוף מעל העוגה (לא חובה).
-
09.
יוצקים את קרם הגבינה על גבי תחתית כדורי השוקולד, ליצירת שכבה אחידה.
-
10.
מעבירים למקפיא.
-
11.
בינתיים מכינים גנאש שוקולד:
-
12.
מחממים שמנת מתוקה ויוצקים על גבי השוקולד, כעבור 1/2 דקה מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
-
13.
יוצקים על העוגה את הגנאש, ומניעים את התבנית לצדדים כך שהשוקולד יתפזר.
-
14.
מעבירים לקירור.
-
15.
כאשר הגנאש מתמצק, מוציאים את שכבת תערובת כדורי השוקולד וחותכים לקוביות קטנות.
-
16.
מסדרים במרכז העוגה ומפזרים מעט סוכריות.
-
17.
מזלפים קצפת ובין לבין מסדרים עוד קוביות.
-
18.
תהנו!