תלושותי פילו במילוי גבינות – מאפה מרשים | השף הלבן

תלושותי פילו במילוי גבינות

אפרת ליכטנשטט עם מאפה מרשים וטעים משושני פילו פריכות במילוי גבינות שמכינים בקלות ומקבלים המון מחמאות. מנה מעולה לארוחת צהריים או ערב משפחתית

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תלושותי פילו במילוי גבינות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 חבילת עלי פילו "מעדנות" מופשרת לפי הוראות היצרן
  • ½ כוס חלב "תנובה" להברשה (אפשר גם שמן זית או חמאה מומסת - לבחירתכם)
למילוי:
  • 1 חבילת גבינת עיזים למריחה "פיראוס" שמנת (240 גרם) / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 חבילת גבינה בולגרית 5% "פיראוס" (250 גרם) מפוררת לפירורים קטנים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3-5 כפות חלב "תנובה" לפי הצורך
  • 3 כפות שמן זית להברשה לפני האפייה
גודל תבנית: תבנית קטנה בקוטר 18 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים עלה פילו לרוחב על משטח העבודה ומורחים עליו חלב בעזרת מברשת סיליקון.

  • 02.

    בשליש האמצעי של העלה מורחים שכבה דקה מתערובת הגבינות.

  • 03.

    מקפלים את שני הצדדים (ללא המילוי) על המילוי, אחד על השני.

  • 04.

    מגלגלים את המלבן שנוצר לרולדה קטנה.

  • 05.

    חוצים את הרולדה באמצע בעזרת סכין חדה ומניחים את שתי ה״שושנים״ שנוצרו, עומדות, בתבנית.

  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם כל העלים.

  • 07.

    מברישים היטב את החלק העליון של ה״שושנים״ בשמן זית.

  • 08.

    אופים כ35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ומעט שחום.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 09.

    מגישים חם לצד סלט.

  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

שדרוגים:

אוהבי המתוק והמטבח היווני יכולים להבריש את המאפה כשהוא יוצא מהתנור בכף דבש מהולה ב-2 כפות מים רותחים, לתוספת מתקתקה!

הכנת? כאן מדרגים
(28)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.