שבלולי פיצה עם פטריות שילדים אוהבים!
בצק רך ואוורירי, מלית של רוטב עגבניות, גבינה ופטריות. זה נשמע כמו פיצה קלאסית, אבל מדובר בשבלולי פיצה מטריפים! קצת ירקות טריים בצד וקיבלתם ארוחת צהריים

המרכיבים ל 12:
- 3 כפות שמן זית
- 2 סלסלות פטריות טריות, פרוסות
- 300 גרם (½ 1 חבילות) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ¾ כוס רוטב עגבניות ובזיליקום "אוליביה"
- ביצה טרופה עם כף מים
- 500 גרם קמח לבן
- 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
- 60 מ"ל (¼ כוס) שמן זית
- 2 ביצים בגודל L
- 50 גרם (¼ כוס) סוכר
- 125 מ"ל (½ כוס) מים
- 85 מ"ל (⅓ כוס) חלב "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת המלית: מחמממים במחבת גדולה את השמן ומקפיצים את פטריות עד שהן מעט משחימות. מעבירים למסננת ומצננים אותן.להכנת הבצק והרכבת השבלולים:
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבל בצק רך ונוח לעבודה.
טיימר מופעל
-
04.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.
-
05.
מחממים תנור לחום של 180º.
-
06.
. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
-
07.
מורחים את הרוטב, מפזרים את הגבינה והפטריות ומגלגלים לרולדה ארוכה והדוקה.
-
08.
פורסים את הרולדה לעיגולים ומניחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה.
-
09.
מתפיחים במשך חצי שעה.
-
10.
מורחים בעזרת מברשת את הביצה הטרופה ואופים כ30-40 דקות, עד לקבלת מאפה זהוב.
טיימר מופעל