צ'יבורקי במילוי גבינות לחג השבועות - רון יוחננוב | השף הלבן

צ'יבורקי במילוי גבינות

כיסונים מטוגנים מהמטבח הבוכרי בגרסה חלבית ומושלמת. מתכון מתוך המדריך של רון יוחננוב שילמד אתכם את סודות הכיסונים מכל הסוגים

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צ'יבורקי במילוי גבינות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל20:

לבצק:
  • 2 ביצים
  • 5 כוסות + 5 כפות (750 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס + 4 כפות (300 מ"ל) מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף חומץ רגיל
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס" מפוררת
  • ½ שקית (150 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח
  • פלפל שחור
לטיגון:
  • 1/4 כוס שמן קנולה
גודל תבנית: מחבת רחבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    למעבד מזון עם להב פלדה או למיקסר עם וו גיטרה מוסיפים קמח, חומץ, שמן, מלח וביצה. מתחילים ללוש במהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתגבש.

  • 02.

    מוציאים את הבצק, מעבירים לניילון נצמד ומשאירים במקרר למנוחה בת חצי שעה.

  • 03.

    מפוררים את גבינת החמד בידיים ומוסיפים לה את הגבינות הצהובות. מוסיפים פלפל שחור, טועמים ובודקים אם צריך מלח או שהגבינות מלוחות מספיק. מוסיפים מלח אם צריך, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה והבצק ומרדדים לעלה דק בעובי חצי סנטימטר.

  • 05.

    קורצים לעיגולים באיזה גודל שרוצים. הצ'יבורקי יהיה בגודל חצי מהעיגול.

  • 06.

    בעזרת שתי כפות מעבירים מהמילוי למרכז העיגול. לא להגזים עם הכמות, כדי שלא יברח לנו מהצדדים בעת הטיגון.

  • 07.

    מקפלים כל עיגול לחצי ומדביקים את הקצוות. מקמחים מזלג ובלחיצות קטנות מהדקים כל כיסון, ליצירת דוגמא יפה ולאבטחת הסגירה.

  • 08.

    מחממים שמן במחבת. כשהוא חם, מכניסים את הצ'יבורקי לשמן ומטגנים על להבה בינונית כשלוש דקות מכל צד עד הזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)