קיש תפוחי אדמה ואפונה
קלתית דקה של בצק פילאס ומלית תפוחי אדמה, אפונה, שמנת והרבה שמיר – טעים, צבעוני ומשביע. סלט על־יד ואתם מסודרים.
המרכיבים לקיש מלבני 20x25 ס"מ:
- 400 גרם תפוחי אדמה
- מלח
- 200 גרם בצק פילאס תורכי "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 4 ביצים גדולות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 100 גרם 'פתיתי עמק' "תנובה" או גבינת עמק מגוררת גס
- פלפל טחון טרי
- 150 גרם אפונה מוקפאת "סנפרוסט" מופשרת
- 2 כפות עלי שמיר (לא קצוצים, מופרדים לפיסות קטנות)
הוראות הכנה:
-
01.
רוחצים את התפוחי האדמה, שמים בסיר, מכסים במים, מוסיפים 1 כף מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות (לתפוחי אדמה קטנים) או יותר או עד שיתרככו. שופכים את המים ומניחים לתפוחי האדמה להצטנן.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים במעט שמן או בחמאה תבנית מלבנית 20x25 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת). חותכים מגליל הבצק – יחד עם הניילון - מלבן ברוחב 25 ס"מ (רוחב עלה הבצק) ובאורך 30 ס"מ. מרימים את עלה הבצק בעזרת הניילון והופכים אותו לתוך התבנית כשצד הניילון כלפי מעלה. בלי להסיר את הניילון מהדקים את עלה הבצק לתחתית התבנית ולדפנותיה. מכניסים את התבנית למקפיא ל־15 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. טורפים את הביצים עם השמנת בקערה או בכד ומתבלים במלח ובפלפל.
-
04.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות של
-
05.
5 ס"מ. מוציאים את קלתית הבצק מהמקפיא ומסירים את הניילון בזהירות. זורים שני־שלישים מכמות הגבינה המגוררת על תחתית הקלתית ומפזרים את קוביות תפוחי האדמה ואת האפונה. מפזרים בין הירקות כף אחת של עלי שמיר. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת על תפוחי האדמה והאפונה וזורים למעלה את שארית הגבינה ואת עלי השמיר הנותרים.
-
06.
מניחים את תבנית הקיש על תבנית התנור החמה. סוגרים את דלת התנור ומנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות). אופים במשך 40 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים ומרכזו יציב למגע.
טיימר מופעל