מתכון קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה | השף הלבן

קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה

פשטידה מושקעת

מאת: יפית שנהב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטות עם פרומעז ושמנת מתוקה

המרכיבים ל 10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • אבקת אפיה
  • שמנת חמוצה
  • חצי כוס שמן
  • 2-3 כפות מים
  • קצת מלח
  • כפית סוכר
למלית:
  • 3 בטטות בינוניות
  • מעט שמן לטיגון
  • 2 שיני שום
  • טימין טחון
  • רומזרין טחון
  • מלח פלפל
  • גליל גבינת פרומעז
  • שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • חופן אגוזי פקאן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את את חומרי הבצק בקערה גדולה, לשים היטב, ומוסיפים כמה כפות מים במידת הצורך. הבצק צריך להיות במרקם כדורי אחיד. משמנים תבנית פאי בקוטר 29 או תבנית מלבנית

  • 02.

    משטחים את הבצק ומרפדים גם את שולי התבנית.

  • 03.

    מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות; מקפיצים אותן עם מעט שמן, עם שום כתוש ועם התבלינים. מצננים מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים 3 ביצים טרופות, גליל פרומעז פרוס לטבעות דקות ושמנת מתוקה. מערבבים ויוצקים על הבצק.

  • 04.

    מפזרים באופן אחיד אגוזי פקאן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 50-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(565)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.